Vágólapra másolva!
Szalay Balázs, Bunkoczi László páros egy második hellyel kezdett a korábbi Dakar rali útvonalán rendezett Africa Race tereprali-viadalon.

A Nador és Boudnib közötti 86 kilométeres szakaszon egy apró hiba a magyaroknak két percükbe került. „Az itinerben volt egy jel, amelyen mindenki elment nagyon balra, pedig csak kicsit balra kellett volna" - idézte a Dakar.hu a navigátor Bunkoczit. "Nekünk abból a szempontból még szerencsénk is volt, hogy jött szembe az egyik Toyota, így két percet hagytunk bent a pályán. Összességében kellemes befejezése volt ez az évnek, nem bánnám, ha hasonlóan is folytatódna.”

Az első szakaszon köves, sziklás és homokos terep is volt Forrás: Opel Dakar Team

Szalai sokáig azt hitte, hogy így is megnyerte a szakaszt, de végül a francia Jean Antoine Sabatier legyőzte. „Boldogabb voltam, amíg azt hittem, nyertünk, hiszen az elöl rajtolók közt nem volt gyorsabb nálunk, de azért így sem vagyok elkeseredve. Változatos, technikás szakaszon vagyunk túl, ami bár viszonylag rövid volt, de köves, sziklás és homokos terepen egyaránt autóztunk. Azt szerettem a legjobban, amikor pici dűnéket kellett kerülgetnünk. Bemelegítésnek jó volt."

A verseny másik magyar indulója, a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió a kaminonosok kategóriájában a negyedik helyen ért célba.

1. szakasz, Nador–Boudnib (össztáv: 631.66 km, ebből szelektív szakasz: 86.67 km).

Autósok:
1. Jean Antoine Sabatier, Denis Rozoand (francia, Buggy) 1:08:38, 2. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Mokka) 22.0 másodperc hátrány, 3. Schlesser, Magnaldi (francia, Schlesser Buggy) 31 mp h.

Kamionosok:
1. Tomas Tomecek, Vojtech Moravek (cseh, Tatra) 1:17:33, 2. Jacinto, Marques, Cochinho (portugál, MAN) 3:13 perc hátrány, 3. Essers, Louwers, Boerboom (belga, MAN) 5:07 p h., 4. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (magyar, Scania) 5:10 p h.