Vágólapra másolva!
Több mint száz versenyző vett részt az olaszországi Tarantóban rendezett meghívásos fitnesz- és testépítő versenyen, amelyről az öt magyar indulóból három is éremmel tért haza. A sportmodel kategóriában Bogár János első, Vigh Domonkos második lett, míg a fitneszes Palecián Judit bronzéremmel tért haza.

Az európai szezonnak ilyenkor már vége, a mediterrán országokban azonban zajlanak a viadalok, kissé más rendezési elvek alapján: a versenyekre sok esetben naplementekor, a szabad ég alatt kerülhet sor. A délolasz versenyhelyszín, Taranto egy időszámításunk előtt alapított, és sok csatát megélt város, ahol a helyiek nagyon kedvelik a fitnesz- és testépítő versenyeket. A mostanit a város elismert alakja, a korábbi testépítőbajnok Pierluigi Borgia hívta életre.

A sportmodel kategóriában ezúttal nem tettek különbséget az indulók között a magasságuk szerint, de ez nem zavarta a magyarokat, Bogár János aranyérmes lett, megelőzve Vigh Domonkost. "Motiváltan diétáztam és edzettem még akkor is, amikor más versenyzők már a szezonon kívüli időszakban élvezik a finomabbnál finomabb nyári gyümölcsök ízét, strandon pihennek és kikapcsolódnak" - mesélte az Origónak a koszovói WBPF Eb-n a legmagasabbak kategóriájában aranyérmes Bogár János. "Azért is volt számomra fontos ez a tarantói megmérettetés, mert a verseny napja épp a 25. születésnapomra esett."

Bogár János Forrás: Origo

Bogár hozzátette, az olasz szervezők nem nagyon beszéltek angolul, ezért nem tudták a helyi kategóriák pontos elvárásait. "A mi kategóriánkban mintegy 20 versenyző lépett színpadra. Olaszországban nem kifejezetten sport physique a kategória megnevezése, hanem fashion, azaz divat, ezért a srácok többsége kicsivel kisebb izomtömeggel rendelkezett, de nagyon szálkás, esztétikus fiúk voltak a színpadon. Ilyenkor azért nehezebb kiemelkedni a rengeteg versenyző közül, de bíztam benne, hogy sikerülni fog."

Vigh Domonkosnak is nagyon tetszett a délolasz verseny hangulata, a szabadtéri helyszín és a sok néző. "A füllesztő pára megnehezítette a dolgunkat Bogár János barátommal, majd a színpadon életünk leghosszabb pózolását mutattuk be. Jani elsőbbségében biztos voltam, így teljesen elégedett vagyok az eredménnyel."

Palecián Judit Forrás: Origo

Az egykori női profiboksz-világbajnok Palecián Juditot kicsit megviselte a 18 órás buszozás, de aztán lelkesen veselkedett neki a versenynek. "A nehézkes, döcögős kezdést követően felpörgették a verseny menetét, és dinamikusan, rutinosan nyomták végig. A mediterrán országokhoz híven az olaszok is az éjszakai életmódhoz szoktak, így az esti órákban kezdődő verseny éjfélkor ért véget, amit még élveztem is a sajátos hangulata miatt. Nem szégyellem, hogy engem katarzissal töltött el a nyakamba akasztott malomkőméretű érem megérintése."

Az érmesek Forrás: Origo

A mostani fitneszszezonban érmek tucatjait begyűjtő Judit a viadal után lazított egy kicsit. "Hajnalban a tengerben meztelenül lubickolva mostuk le a barnító festéket, amit a sós víz könyörtelenül lekapart testünkről, majd öntudatlan örömmámorban viháncoltunk a vízben. A visszaúton elzarándokoltunk a Vezúv lábáig, ellátogattunk az ókorban hamutól és forró lávától betemetett Pompei városába, majd Róma nevezetességeit is mind megnéztük."