A Real Madrid a legértékesebb sportegyesület

atletico - real madrid, BL döntő
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (C) and teammates celebrate with the trophy at the end of the UEFA Champions League Final Real Madrid vs Atletico de Madrid at Luz stadium in Lisbon, on May 24, 2014. Real Madrid won 4-1. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Továbbra is a Real Madrid a világ legértékesebb sportegyesülete: a Bajnokok Ligája-győztes spanyol futballklub a Forbes magazin összeállítása szerint 3,44 milliárd dollárt ér. Az első tízben négy futball-, két baseball-, és négy amerikaifoci-csapat van. 

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid mögött a második helyen az FC Barcelona áll 3,2 milliárd dollárral, míg a harmadik szintén egy labdarúgóklub, a Manchester United, amely 2,81 milliárd dollárt ér. Az első 10-ben még egy futballcsapat, a Bayern München található, ők a hetedik helyen állnak 1,85 milliárd dolláros értékükkel.

Az első tízben található még négy amerikaifutball-csapat, a Dallas Cowboys (5., 2,3 milliárd dollár), a New England Patriots (8., 1,8 milliárd dollár), a Washington Redskins (9., 1,7 milliárd dollár) és a New York Giants (10., 1,55 milliárd dollár) szerepel.

Továbbra is a legértékesebb Forrás: AFP/Javier Soriano

A kosárlabda-csapatok közül a New York Knicks a legértékesebb 1,4 milliárd dollárral, ami a 13. helyhez elég, a Los Angeles Lakers a 15., majd az Arsenal és több amerikaifoci franchise után a Ferrari F1-es istállója következik. A jégkorong képviseletében a Toronto Maple Leafs a 26. 1,15 milliárd dollárral.