Márquez faképnél hagyta a mezőnyt

Jerez, 2014. május 4.
A MotoGP-ben győztes spanyol Marc Márquez ünnepel, miután megnyerte a gyorsaságimotoros-világbajnokság Spanyol Nagydíját a jerezi pályán 2014. május 4-én. (MTI/EPA/Jose Manuel Vidal)
Jerez, 2014. május 4. A MotoGP-ben győztes spanyol Marc Márquez ünnepel, miután megnyerte a gyorsaságimotoros-világbajnokság Spanyol Nagydíját a jerezi pályán 2014. május 4-én. (MTI/EPA/Jose Manuel Vidal)
Vágólapra másolva!
Marc Márquez a századik nagydíján állt rajthoz vasárnap, győzött is, Jerezben először. Úgy kezdte a vébét, mint 22 éve senki, az egyetlen igazi kihívója máris 65 pontos hátrányban van.

Marc Márquez villámrajtot vett a MotoGP-ben. A 21 éves pilóta tavaly minden idők legfiatalabb világbajnoka lett, idén pedig zsinórban négy győzelemmel nyitott - utoljára Mick Doohannek sikerült ez a bravúr még 1992-ben.

Vasárnap Jerezben 115 ezer szurkoló előtt nyert a Repsol Honda ifjú csillaga, aki éppen a századik vb-futamán állt rajthoz, és aki ráadásul sosem nyert korábban ezen a pályán. Némi meglepetésre Valentino Rossi második lett, Daniel Pedrosa harmadik.

A tavaly Márquezt az utolsó futamig üldöző Jorge Lorenzo csak negyediknek ért célba a 27. születésnapján, a 200. világbajnoki nagydíján. Az elmúlt évek alapján Lorenzo lehetne Márquez egyetlen kihívója, de az első négy versenyen mindössze egy dobogós helyre volt képes.

Márquez megfoghatatlannak tűnik az idei vébén Forrás: MTI/EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Lorenzo az első futamon bukott, a másodikon kiugrott a rajtnál, a harmadikon éppen odaért a dobogóra, ezúttal viszont megint lecsúszott róla, így máris 65 pont a hátránya honfitársa mögött.

A vb állása: 1. Márquez 100 pont, 2. Pedrosa 72, 3. Rossi 61, 4. Andrea Dovizioso 45, 5. Lorenzo 35.