Vágólapra másolva!
Két földrészen a magyar telepralisok: Szalay Balázsék az Africa Race legutóbbi etapján egy volt Dakar-győztest is megelőztek, a Dél-Amerikában folyó Dakaron több magyar is versenyben van.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a hatodik etapon második lett az Africa Race terepraliversenyen, és összetettben továbbra is a hatodik helyen áll.

A Dakhla és Chami közötti 611,42 kilométeres hétfői szakaszon Szalayék a hétszeres Dakar-győztes francia Jean Louis Schlessert ugyan megelőzték, de Jean Antoine Sabatier gyorsabb volt náluk. Összetettben továbbra is Schlesser vezet, a magyar autó hátránya valamivel több mint két óra. A verseny január 11-én zárul.

A nagy múltú, ezúttal Dél-Amerikában rendezett Dakaron a Sebestyén Sándor, Bognár József, Ungvári Miklós trió a 76. időt autózta a második szakaszon, így összetettben a 80. helyen áll.

A dél-amerikai viadal egyetlen magyar autós egysége az etapgyőztes Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret duó idejétől csaknem hat órával elmaradva ért célba a San Luis és San Rafael közötti 433 kilométeres, argentínai szakaszon.

A motoros Dési János 70. lett, összetettben a 76. helyen áll. A quados Somfai Mátyás - csapata, a Sandlander Team tájékoztatása szerint - üzemanyag-problémákkal küzdött hétfőn, és nagy nehézségek árán kedden ért be a táborba, ahonnan viszont alig 20 perces pihenő után indulnia kellett tovább a harmadik szakaszra.

Somfai több ellenőrzőpontot is kihagyott, de a szervezők engedélyezték, hogy folytassa a versenyt. Büntetést így is kap majd, erről később döntenek a rendezők. A magyar versenyző vasárnap még kilencedik lett az első szakaszon, és amíg jól tudott haladni, hétfőn is a nyolcadik-kilencedik idővel quadozott.