Vágólapra másolva!
A májusban tragikus körülmények között elhunyt hegymászó nevében valaki vagy valakik folyamatosan posztolnak a Facebookon. Legutóbb a Székelyek Nagy Menetelése kapcsán tettek közzé állásfoglalást.

"A nemzetállam eszméje olyan erőszakon alapszik, mint például a franciáknál, ahol tilos statisztikai adatot közölni az etnikumok megoszlásáról. A Trianoni balkáni átrendeződés számára jó példa a francia, etnikumokat elnyomó nemzetállam építése. Némi fejlődés előtt áll még az EU is, mielőtt másokat figyelmeztethetne az emberi jogokra."

Egyebek között ezt az üzenetet kapták meg azok, akik a Facebookon korábban bejelölték Erőss Zsolt oldalát. Ugyancsak Erőss Zsolt nevében hozták nyilvánosságra a hegymászó özvegyével, Sterczer Hildával készült interjút, amelyben az asszony férje székelységéről beszél.

Gertyákat gyújtanak a Kancsendzönga megmászása után eltűnt két magyar hegymászó, Erőss Zsolt és Kiss Péter tiszteletére az Erdélyi Kárpát Egyesület kolozsvári megemlékezésén 2013. május 28-án. Forrás: MTI/Biró István

Egy nemrégiben kelt bejegyzésben Erőss Zsolt buzdít arra, hogy "nyomjunk egy lájkot" a 4bakancs oldalára, ha jegyet szeretnénk nyerni a híres hegymászó, Simone Moroe, közelgő budapesti élménybeszámolójára.

Erőss Zsolt májusban, a Kancsendzöngán vesztette életét. Facebook-profilját több mint 11 ezren kedvelik, de akad olyan tisztelője is, aki nemrégiben felháborodott az ott olvasható kampányok miatt. Ezt írta: "Erőss Zsoltot és Társát (!!!) szerintem hagyják - végre - békében nyugodni...."