Vágólapra másolva!
A magyar származású rúgójátékost, Meskó Zoltánt és az NFL egyik legfelkapottabb irányítóját, Tim Tebow-t is szabadlistára tette a New England Patriots.

Az NFL-ben ötvenhárom főben van limitálva a keretben lévő játékosok száma, a Patriots ezért kezdett szűkítésbe, és így került szabadlistára Tebow és Meskó.

Tebow már az egyetemi évei alatt is kiemelt figyelmet kapott, majd 2010-ben az első kör 25. választottjaként draftolta a Denver Broncos. Első évében kilenc alapszakaszmeccsen játszott, de csak háromszor volt kezdő, 2011-ben viszont már tizenegyszer irányította ő a Denvert, amely a rájátszásba is bejutott, és végül a második körben a New England ellen esett ki.

Peyton Manning érkezése után Tebow-t lepasszolta a Denver a New York Jetshez, de ott csak epizódszerep jutott neki. A New England idén júniusban szerezte meg, de az előszezonban nem remekelt, három meccsen volt két touchdownpassza, két interceptionje és hétszer vitték földre, miközben az átadásainak csak a 36,7 százaléka volt pontos.

Meskó Zoltán Temesváron született, 1996-ban családja több mint hatmillió jelentkező közül sorsolással bekerült azon 50 ezer szerencsés közé, akik vízumot kaptak az Egyesült Államokba. Meskó 14 évesen lett amerikaifocista, amikor a gimnáziumban baseballütő híján belerúgott egy nagyot egy baseball-labdába, és kilőtte vele a tornaterem világítását.

Meskó a Michigan Egyetemtől ösztöndíjat kapott, és mivel az egyetemi évei alapján is jól teljesített, nem volt meglepetés, hogy a 2010-es drafton a New England az ötödik körben elvitte. Újonc évében átlagosan 38,4 yardra rúgta el a labdát a puntoknál, ami NFL-rekord volt az elsőévesek között. A mostani döntés után Meskó egy Facebook-üzenetben mondott hálát a Patriotsnak, amelyben azt üzente a szurkolóknak, maradjanak pozitívak, mert mindig mindennek megvan az oka az életben.