Vágólapra másolva!
Hosszú két dresszt vett fel, Verrasztó nemigen tudta, hol van, mit csinál. Hat magyar úszó és a férfi pólósok a medencében vasárnap a vébén.

Ketten ordibálunk az üres uszodában - interjú Hosszú Katinkával

Hosszú Katinka az első idővel (2:08.45 perc) jutott középdöntőbe 200 vegyesen a barcelonai vébén vasárnap délelőtt, ugyanabban a számban Jakabos Zsuzsanna is kvalifikálta magát.

"Direkt két úszódresszt vettem fel, mint négy éve, Rómában. Ott bejött. És úgy néz ki, most is jó kabala" - mondta Hosszú széles mosollyal. "Azt hittem, 2:10 lesz legfeljebb, teljesen el voltam képedve, amikor megláttam az órát. Nem éreztem, hogy ennyire megyek, nem is terveztem, nem is fáradtam el. Ez azért jó jel. Ilyen idővel már dobogóra is fel lehet férni szerintem, de holnap nyilván jobbat szeretnék úszni."

Hosszú dupla dresszben Forrás: MTI/AP/Manu Fernandez

Jakabos a tizedik legjobb időt úszta: "Az eleje lassabb volt, de ezt így is terveztük, csak a második felét hajtottam meg. A tizedik hely jó, este kell hajtani. Jól esett az úszás, kifejezetten jól érzem magam."

Verrasztó Evelyn 100 pillangón jutott a középdöntőbe, míg Kapás Boglárka a hetedik idővel került be a 400 gyors esti döntőjébe. Pedig egy ideig indulni sem akart ezen a távon, főként a 800-ra és az 1500-ra koncentrál.

"Kicsit izgultam, én voltam az első magyar a versenyen, szerettem volna, ha jól kezdjük a vb-t. Sikerült, beállítottam az egyéni csúcsomat, továbbjutottam, folytassuk is így! Amúgy az első ötvenen nemigen tudtam, hol vagyok, mit csinálok, de a második ötven nagyszerűen sikerült."

Kevésbé sikeres a fiúk szereplése, Kis Gergő 400 gyorson, Pulai Bence 50 pillangón nem jutott tovább, igaz, egyiküknek sem ez a fő száma.

A férfi vízilabdások 18.50-kor kezdenek Kazahsztán ellen, és amennyiben továbbjutnak, a negyeddöntőben Görögországgal találkoznak majd.

A vizes vb délutáni programja:

úszás, középdöntők, döntők, 18.00-tól:
Női 100 m pillangó (Verrasztó Evelyn)
férfi 400 m gyors
női 200 m vegyes (Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna)
férfi 50 m pillangó
női 400 m gyors (Kapás Boglárka)
férfi 100 m mell
női 4x100 m gyorsváltó
férfi 4x100 m gyorsváltó

műugrás, döntő, 14.00-től: férfi torony

vízilabda, férfi nyolcaddöntők:
Görögország - Dél-afrikai Köztársaság 13-5
Montenegró - Kanada 12-4
Horvátország - Új-Zéland 12.10
Egyesült Államok - Spanyolország 13.30
Szerbia - Románia 17.30
Magyarország - Kazahsztán 18.50
Olaszország - Kína 20.10
Németország - Ausztrália 21.30