Vágólapra másolva!
Botrányba fulladt a Canada Open tollaslabdaverseny döntője, amikor verekedés robbant ki két thaiföldi játékos között, akik korábban együtt párosoztak.

A tavalyi londoni olimpián még egymás oldalán játszott párosban Bodin Issara és Maneepong Jongjit, most azonban ellenfélként találkoztak a Canada Open döntőjében.

A bíró már korábban figyelmeztette a szóváltásba keveredett feleket, majd az egyik játszma végén, a térfélcsere alkalmával Issara üldözni kezdte Jongjitot, akit egy rögbisektől látott mozdulattal a földre vitte, és csépelni kezdett.


Az egyoldalúnak tűnő csata végén a balhét kirobbantó Issara járt rosszabbul, akinek a fülénél szerzett sebét két öltéssel kellett összevarrni, ráadásul le is léptették a párjával együtt.

Issara és Jongjit párosa januárban bomlott fel, amikor előbbi egy sérülése és családi okokra hivatkozva bejelentette a visszavonulását, majd nem sokkal később egy új partnerrel mégis folytatta. A nemzetközi szövetség vizsgálatot indított az ügyben, Issara pedig azzal védekezett, hogy azért robbant ki a balhé, mert Jongjit megütötte őt a térfélcserénél.