Vágólapra másolva!
 A világbajnoki címvédő Jorge Lorenzo és nagy riválisa, Dani Pedrosa is rajthoz állhat a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának vasárnapi versenyén, az Egyesült Államok Nagydíján.

A két spanyol motoros a múlt hétvégén rendezett Német Nagydíj edzésein bukott, és komoly sérüléseket szenvedett, a pénteki orvosi ellenőrzések után azonban mindkettejüknek engedélyezték, hogy elinduljanak Laguna Secában, ahol csak a királykategóriának rendeznek vb-futamot.

A Yamahával versenyző Lorenzo az elmúlt hónapban, a hollandiai fordulón elesett, eltörte a kulcscsontját, ezért azonnal megműtötték, és végül elindult az asseni futamon, amelyen ötödik lett.

A 26 éves kétszeres világbajnok múlt pénteken, a Sachsenringen ismét bukott, kulcscsontjára esett, és mivel a korábban megsérült testrészhez rögzített titánium lap meghajlott, visszalépett a német futamtól. Egy nappal később a hondás Pedrosa is elesett a szabadedzésen, neki is a kulcscsontja sérült meg, ezért ő is kihagyta a Német Nagydíjat.

A Sachsenringen Marc Márquez, Pedrosa csapat- és honfitársa diadalmaskodott, így átvette a vezetést összetettben. Pedrosa a második, Lorenzo a harmadik, és a Honda csapatának a bejelentése szerint előbbi ki fogja hagyni az első szabadedzést Laguna Secában, mert vigyázni akar sérült kulcscsontjára.