Vágólapra másolva!
A magyar nőivízilabda-válogatott bejutott az elődöntőbe a kazanyi Universiadén, miután a pénteki negyeddöntőn tizenegy góllal verte Japán legjobbjait.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) beszámolója szerint az oroszországi eseményen a női együttes a papírformát érvényesítve könnyed játékkal diadalmaskodott úgy, hogy már az elején elhúzott 4-0-ra.

A félidőben 11-2-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző, a harmadik játékrészben nőtt tízgólosra a különbség (13-3), a hajrában pedig a duplázó Dalmády Szandra állította be a 16-5-ös végeredményt. A magyar csapat legeredményesebbje az öt találatig jutó Somhegyi Noémi volt.

Kelemen Attila együttese a döntőbe jutásért Kanada válogatottjával játszik vasárnap, magyar idő szerint 18 órától.

Eredmény, női vízilabda, negyeddöntő:
Magyarország - Japán 16-5 (4-1, 7-1, 3-1, 2-2)

Nemes Adrienn a negyedik helyen végzett a női légpisztolyosok között. A tavaly csapatban Európa-bajnoki ezüstérmes, az olimpiáról a légfegyveres Eb-n csak kevesebb belső tizesével lemaradt versenyző az alapversenyből 381 körös eredménnyel került döntőbe. A kieséses rendszerű nyolcas fináléban pedig 16-ot lőhetett, s 157,7 körös eredménnyel lett a negyedik. "Itt is nagyon erős volt a mezőny, mint minden egyes sportágban ezen az Universiadén. Az előttem végzők mindannyian döntőztek a londoni olimpián" - nyilatkozott Nemes.

A sportlövőknél férfi trapban Szollár András, női légpuskában Szijj Katinka szerepel még.

Sakkban Dudás Eszter pénteki első partiját is megnyerte, méghozzá az indonéz Jelsen ellen, s ezzel négy győzelemmel és egy vereséggel áll.

A birkózóknál, szabadfogásban Gulyás Zsombor (74 kg) és Tóth Rafael (96 kg) is egyaránt első meccsén kikapott.

A súlyemelők +105 kg-os súlycsoportjában a címvédő Nagy Péter a negyedik lett. A rendkívül erős mezőnyben a tavalyi olimpián 11. helyen végzett magyar versenyző szakításban a 183 kg-os súlyán először rontott, majd ezt teljesítette, a harmadik gyakorlata 190 kg-mal nem sikerült.

Lökésben, első gyakorlatával 215 kg-ot produkált, a második (223 kg) sem okozott gondot, a harmadikban 226 kg-ot ért el. Összetettben 451 kilóval zárt, ezzel a negyedik helyen végzett. A viadalt a londoni olimpia bronzérmese, az Európa-bajnok orosz Ruslan Albegov nyerte meg nagy fölénnyel (szakítás: 205, lökés: 254, összetett: 459)

Női kosárlabdában nem sikerült a bravúr, a két évvel ezelőtti ezüstérmes Tajvan 72-41-re legyőzte Gáll Tamás együttesét.