Vágólapra másolva!
A három pályázó város közül Madrid prezentációja aratta a legnagyobb sikert szerdán Lausanne-ban, ahol a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjai hallgatták meg a 2020-as nyári játékok megrendezésére kandidálók előadásait.

A spanyol főváros mellett Isztambul és Tokió képviselői próbálták meggyőzni a NOB-tagokat pályázatuk előnyeiről, s ez volt az első alkalom, hogy a házigazdajelöltek közvetlenül mutathatták be elképzeléseiket a választótestületnek.

A madridi pályázat bemutatását Fülöp herceg, János Károly spanyol király fia vezette, aki korábban vitorlázóként indult már olimpián, ő vitte az ország zászlaját az 1992-es barcelonai játékokon. A trónörökös a beszámolók szerint elbűvölte beszédével a NOB-tagokat, Madrid pedig egyértelművé tette, hogy pályázata - tekintettel Spanyolország nehéz gazdasági helyzetére - alacsony költségvetésű és pénzügyi szempontból kockázatmentes lesz.

A NOB a hét év múlva sorra kerülő esemény helyszínéről szeptember 7-én, Buenos Airesben tartandó 125. kongresszusán dönt.