Vágólapra másolva!
Legalább tizenkét ember vesztette életét vasárnap délután Bagdadtól délre, Nahravan városában, ahol ismeretlen tettesek pokolgépes merényletet hajtottak végre egy futballmérkőzés játékosai és nézői ellen.

A rendőrség közlése szerint a merénylet következtében további 24 személy sebesült meg. Egyelőre nem ismeretes, hogy a halottak többsége a nézők vagy a játékosok közül került-e ki. Az áldozatok nagy része 16 év alatti fiatal volt.

Az elmúlt napokban ismeretlen tettesek pokolgépes merényletek sorozatát hajtották végre focidrukkerek ellen Bagdadban és környékbeli településeken. A hatóságok tájékoztatása szerint elsősorban olyan kávézókban robbantottak, ahol focirajongók gyűltek össze, hogy a tévében végignézzenek egy labdarúgó-mérkőzést.

Az elmúlt napok hasonló robbantásaiban mintegy ötvenen haltak meg, és több tucatnyian megsebesültek. Egyelőre senki sem vállalta magára a merényletek elkövetését. Irakban az év eleje óta ismét elharapódzott az erőszak, csak májusban ezernél többen haltak meg merényletekben. Ez volt a legvéresebb hónap az országban a 2006-2007-es, vallási alapú vérontás óta. Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez is kötődő lázadók a szunnita kisebbség soraiból toboroznak. A szunnita kisebbség úgy érzi, hátrányos megkülönböztetésben részesítik, amióta külföldi csapatok - az Egyesült Államok vezetésével - megdöntötték Szaddám Huszein diktatúráját, és a síita többség került hatalomra.