Vágólapra másolva!
Élőben közvetíti a Duna csatorna vasárnap a túrautó-világbajnokság (WTCC) ausztriai futamát, amelyen Michelisz Norbert nem számít kiugróan jó eredményre magától és a Hondától.

"Elsősorban a tisztes helytállás a cél az ausztriai hétvége során" - kezdte a Zengomotorsport.hu-n Michelisz. "A pálya nyomvonala nem igazán fekszik az autónak, a legmagasabb átlagsebességet egy körön ezen az aszfaltcsíkon érjük el. Sajnos az autónak még vannak apró hiányosságai, és ezek közé tartozik, hogy az egyenesekben a végsebességünk az nem elegendő ahhoz, hogy ezen a nagyon gyors pályán fel tudjuk venni a versenyt a többiekkel. A cél az, hogy mindkét futamot befejezzem, és a lehető legtöbb pontot szerezzük meg a Salzburgringen."


Michelisz Norbertnek a tavalyi versenyhétvégén az időmérő edzésen csak a 15. pozícióba sikerült kvalifikálnia magát, ennek ellenére mindkét versenyen pontszerző helyen végzett, az első futamon a 9., a második versenyen számos előzést bemutatva az 5. helyen ért célba Ausztriában.

A Duna csatorna tájékoztatása szerint vasárnap 13.15 órakor kezdődik a közvetítés a Salzburgringről, a Duna a június 9-i moszkvai futamot is közvetíti majd.