Vágólapra másolva!

A 16 éves magyar golftehetség megcélozza az olimpiát

A hazai golfsport népszerűsítésének jót tenne, ha egyszer egy magyar játékos is ott lenne az olimpián, Rózsa Csilla személyében pedig erre esélyes is van, legalábbis így látja az amerikai Tom Burnett, a fiatal játékos edzője. A 45 éves szakember először látogatott Magyarországra, szerdán pedig bemutató oktatást is tartott.

"A golf a világ egyik legnézettebb sportága, egy nagy tornát több mint tízmillióan néznek a televízióban, az olimpián ez a szám pedig akár százmillió is lehet. Miért ne lehetne ott egy magyar játékos is?" - mondta Burnett, aki hazájában az egyik legsikeresebb utánpótlás-akadémiát működteti, tanítványai pedig számtalan tornán diadalmaskodtak. A tréner több szakmai díjat is átvehetett már az Egyesült Államokban.

Burnett három éve dolgozik együtt Rózsa Csillával, irányításával a magyar játékos decemberben a második helyen végzett a junior golfozók világsorozatának (WJGS) floridai döntőjében, s a viadal után a WJGS legjobb női játékosnak járó díjat is átvehette.


Rózsa Csilla legutóbb május első hétvégéjén aratott nagyszerű győzelmét, ugyanis megnyerte a Royal Balaton Golf & Yacht Klubban megrendezett golf Magyar Kupát. A sportág történetében először nyert női versenyző ezen a versenyen. Rózsa Csilla a két nap alatt 14 ütéssel előzte meg Horváth Ádámot és Herr Tamást.

A golf 2016-ban már ott lesz az olimpia programjában, ugyanakkor a magyar versenyző elmondta, inkább a 2020-as olimpián való részvételt célozza meg.