Társoldalunk:

Budapesten kövezhetik ki a karate olimpiai útját

2013.05.08. 8:03

Rekordrészvétellel rendezik meg Budapesten a karate Európa-bajnokságot, amelynek a káposztásmegyeri Jégpalota ad otthont csütörtöktől vasárnapig. Az Eb-re 45 országból hétszáznál is több versenyzőt neveztek, Magyarországot 22-en képviselik a 48. sportági Eb-n.

Mészáros János, a hazai sportági szövetség elnöke elmondta, hogy a szakvezetés reményei szerint két-három érem maradhat itthon. A magyar karatés társadalom abban is bízik, hogy a sportág hosszú várakozás után az idén - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szavazásán - végre bekerül az olimpiai programba.

Ehhez a gondolathoz csatlakozott George Jerolimposz, az európai szövetség főtitkára is, amikor kijelentette, hogy világszínvonalú rendezést vár a budapesti Eb-n. Fontosnak mondta az EB sikerét, mert megítélése szerint hozzájárulhat a NOB kedvező döntéséhez. A NOB végrehajtó bizottsága május végén, Szentpéterváron választja ki, mely sportág - esetleg mely kettő - felvételét javasolja a 2020-as programba. A végső döntést a NOB közgyűlése hozza meg szeptemberben.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkára elárulta: a kormány 30 millió forinttal támogatja az Európa-bajnokságot.

A budapesti Eb-n induló magyarok:
küzdelem:
egyéni,  férfiak:
60 kg: Horváth Ottó
67 kg: S. Kovács Ádám
75 kg: Virág András
84 kg: Molnár Dániel
+84 kg: Bodor Gábor

nők:
50 kg: Molnár Réka
55 kg: Tóth Beatrix
61 kg: Csák Klaudia
68 kg: Metzger Sandra
+68 kg: Bartha Nikola

csapat, férfiak:
Tadissi Martial, Molnár Dániel, Kőhegyi Zoltán, Szegedi Döme, Höning Alexander, Grozdanov Philip, Peller Ádám

nők:
Metzger Sandra, Lassingleitner Fruzsina, Bartha Nikola, Juhász Nikolett

formagyakorlat
egyéni, férfi: Nagy Botond
női: Miklós Nikolett

csapat: Nagy Botond, Pákay Péter, Mihály Péter