Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert a negyedik helyen végzett a túraautó-világbajnokság hungaroringi versenyhétvégéjének első szabadedzésén, a másodikon pedig legjobb hondásként az ötödik lett.

Az első szabadedzésen Hondával versenyző magyar pilóta - aki vezetett is - csupán 0,2 másodperccel maradt el az első helyezett olasz Gabriele Tarquini mögött, aki szintén egy Civickel megy. Az első négyben három Honda végzett.

http://www.youtube.com/embed/HkcdOHYfHYc


Michelisz csapata, a Zengő Motorsport így látta a történteket: "Egy maroknyi szurkoló olyan hangorkánt csapott a kezdésnél a lelátóról, hogy teljesen belefeküdtünk a mámorba. Percekig csak Norbi volt a főszereplő, ő volt a képen, ő volt a központban. Azonnal beugrott az élre, nagyon erős formáját mutatta. Az persze várható volt, hogy a többiek nem kísérőnek jöttek ide, a ringre. Felvették hát a kesztyűt. Tarquini, Monteiro, Muller, Valente is elészélesedett. Azonnal jött a boxba, kerestük az újabb irányokat. Van, ami jobb lett, cserébe kaptunk mást, ami rosszabb, de végre itt már a finomhangolás a főszereplő. Nincs baj a motorral, az elektronikával. Minden ok volt, és a végére még találtunk is valamit, amit Norbi egy negyedik helyre váltott."

A második edzésen Michelisz ugyan csak az ötödik helyen végzett, de javított az idején, és a hondások közül ő volt a leggyorsabb. Ezt az edzést a francia Müller nyerte a Chevrolet-val.

http://www.youtube.com/embed/d1GX9YZom6A?rel=0


Zengőék így számoltak ba a második edzésről: "Ha figyelembe vesszük, hogy Norbi 20 percig a leggyorsabb volt, és ha azt is vesszük, hogy mind a két Hondát elverte, akkor nagyot léptünk a reggeli állapotunkhoz képest. A négy Chevy ugyan beugrott elénk, de ez nem egy klasszikus versenyszituáció volt, hagytuk, mégis csak vendégek. A lehető legtöbb kört szerettünk volna teljesíteni. Ezért nem kapartunk a szabadedzésen. Viszont kibírt 11 kört nyélen, izzott a vas, de minden egyben, hiba nélkül nyomja Kocsi-szan (Michelisz így nevezte el az autóját - a szerk.). Ez szinte egy teljes futam. Ebben a körben még állítani sem jött ki, minden rendben volt, nagyon élvezte az egészet."

Az időmérő 14.30-kor kezdődik.