Vágólapra másolva!
Csapatfőnöke bízik abban, hogy Michelisz Norbert - aki tavaly a privát versenyzők között a legjobb volt - a túraautó-világbajnokság (WTCC) mindkét hétvégi magyarországi futamán az első tízben végez majd, a Hungaroringen.

"Tavaly csodát tettünk, hazai pályán egy feledhetetlen győzelmet arattunk, ami az első sikerünk volt a BMW-vel - idézte Zengő Zoltánt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség szerdai közleménye, amelyben a Zengő Motorsport csapatfőnöke hozzátette, szeretné, ha az új autóval megismételnék ugyanezt. - Reálisan nézve a dolgokat, mindkét futamon a legjobb tízbe várom Norbit, ugyanakkor nem titkolom, hogy a szívem legmélyén reménykedem az újabb dobogós szereplésben" - tette hozzá.

Zengő elmondta még: az, hogy az idén már gyári Hondával versenyző Michelisz múlt vasárnap a szlovákiai futamon a harmadik helyen végzett, jót tett a csapatnak. "Minden a helyére került, hiszen megint tudjuk, érezzük, hogy jó csapatunk és jó versenyzőnk van, és igenis képesek vagyunk a jó eredményre."

Zengő emlékeztetett rá, hogy Szlovákiában a magyar szurkolók remek hangulatot teremtettek, s jelezte, a Honda emiatt kiemelten kezeli a Hungaroringen sorra kerülő viadalt: "Norbi most a helyi hős, akinek a minél jobb szerepléséért ők is mindent megtesznek."

Michelisz - aki a futamot követően Gabriele Tarquinivel, Tiago Monteiróval egyetemben Magyarországon marad kétnapos tesztelésre - 2011-ben az egyik futamban a második, míg tavaly az első helyen végzett a lelátókat zsúfolásig megtöltő magyar szurkolók előtt, így újabb sikerében reménykedik Gyulay Zsolt, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke és a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

"Már az is fantasztikus eredmény, amit Norbi és a Zengő Motorsport eddig elért, de én bízom abban, hogy a Honda gyári autójával képes lesz ismét maradandót alkotni ezen a hétvégén is. Norbit akaratereje, szorgalma, ugyanakkor udvariassága és kiváló eredményei ellenére tapasztalható szerénysége már eddig is példaképpé emelte az autósportot kedvelők szemében."

Gyulay hozzátette: a jegyeladási adatok alapján ismét telt ház várja majd a versenyzőket és a csapatokat a Hungaroringen. Michelisz a hazai futamra hangolódásként a belvárosban bemutatózott: a Széchenyi térről indulva a Lánchíd - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi tér - József Attila utca - Erzsébet tér útvonalon több kört is megtett. Michelisz mellett a bajnokság több pilótája, így a háromszoros túraautó-világbajnok Yvan Müller, a kétszeres brit túraautó bajnok James Thompson és Pepe Oriola is részt vett a bemutatón.