Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a maga eszközeivel mindent megtesz azért, hogy az olimpiai programban tartsa a birkózást, a megfelelő helyeken folyamatosan lobbizik érte - jelentette ki Borkai Zsolt.

A MOB elnöke a veszélybe került sportág ügyéről akkor beszélt, amikor a MOB Médiabizottsága és a Nemzeti Sport szervezésében hétfőn meglátogatta a sportnapilap szerkesztőségét, válaszolt az nso.hu-n az olvasók által feltett kérdésekre, majd interjút adott a lapnak.

Borkai Zsolt a tizenhat kiemelt sportág állami finanszírozásával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az utolsó simításokat végzik. "Sok-sok egyeztetésen vagyunk túl, minden érintett sportág vezetőivel, az államtitkársággal leültünk többször, a konszenzus megszületett. Hamarosan a kormány elé tárjuk az elképzeléseket, és bízunk a pozitív elbírálásban" - mondta.

A MOB első embere a jövőről szólva kijelentette, hogy most a 2020-as olimpia sikereit igyekeznek megalapozni. "A mindennapos testnevelés bevezetése az iskolákban, a jól átgondolt és kivitelezett támogatások, az edzői modell mind-mind kiemelten fontos része ennek az alapozó munkának (...) szervezetünk - csakúgy, mint London előtt - mindent megtesz a jó szereplésért" - szögezte le.

Arra az olvasói kérdésre, amely a szerbiai kitérő után ismét magyar színekben készülő kajakos olimpiai bajnokkal, Douchev-Janics Natasával kapcsolatos érzéseire vonatkozott, Borkai Zsolt így válaszolt: "Tényleg meg tudtam bocsátani neki. (...) A véleményemet persze szeretem egyenesen elmondani, de utána, ha úgy alakulnak a dolgok, arra is képes vagyok, hogy másképp lássak, másként értékeljek bizonyos helyzeteket" - mondta a Magyar Olimpiai Bizottság vezetője.