Vágólapra másolva!
15650 futó döntött úgy, hogy elindul a 28. budapesti Telekom Vivicittán. A városvédő futáson mindenki talált saját edzettségi szintjének megfelelő távot. A félmaratonon (21 km) kívül 10 km-en, 7 km-en, 800 méteren (Családi Futás) lehetett indulni, de ha valaki csak sétálni akart, annak ott volt a 3,2 km-es Minicitta gyalogló táv.

A várost éltető tömegmegmozdulás méltó színteret adott a Fenntarthatósági Média Klub által is támogatott általános iskolai közösségi kert pályázat jelképes átadásához is. Pécsett és Szolnokon április 27-én és 28-án startol a futam, mindkét vidéki helyszínen a város kultikus utcáin át vezet át a kb. 3 km-es táv. Idén technikai újdonság volt a futóknak a Telekom magyar nyelvű okostelefon alkalmazása. A Futótárs az első magyar nyelvű, ingyenesen letölthető futóedzés támogató applikáció, a 28. Telekom Vivicitta Városvédő Futáson mutatkozott be.

Az alkalmazást a tavaszindító városvédő futóverseny után a további futóedzések profi virtuális trénere. Futás közben az alkalmazás hang-utasításokat és tájékoztatást ad. Segítségével az időjárás előrejelzés mellett statisztikákat készít az edzések eredményeiről, a fizikai felkészültségről, amelyek a közösségi oldalakon megoszthatók. Az alkalmazás magyar és angol nyelven is elérhető, android és iOS operációs rendszerű telefonra tölthető le.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Vivicittá Városvédő Futóverseny 1984-ben olasz kezdeményezésre indult: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: "Vivicittá - Éljen a város! Szeresd a várost!" Erre az üzenetre építve írta ki a Telekom a hello holnap! program keretében azt a pályázati lehetőséget, amelynek eredményeként a vállalat közösségi kertet adományoz a pályázaton nyertes általános iskoláknak.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Telekom felajánlotta a Vivicitta futásra is nevező általános iskoláknak közösségi kert létrehozását azzal a céllal, hogy a gyerekek a kert gondozása, életvitelszerű használata, esetenként célirányosan tartott tanórák alatt ismerkedjenek az önfenntartás gyakorlatával, s így azonosuljanak a fenntarthatóság szemléletével. A pályázatok közül a Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub zsűrije a kertek végső kialakításával megbízott Kortárs Építészeti Központtal közösen választották ki a nyerteseket. A díjat - a közösségi kerteket jelképesen - Rózsa Iván a Telekom vállalati kommunikációs igazgatója, és a Fenntarthatósági Médiaklub képviseletében a TV2 riporter, Váczi Gergő adta át három általános iskolának.