Vágólapra másolva!

Magyar arany a curlingvébén

Hatalmas bravúrral világbajnok lett a Kiss Zsolt-Palancsa Dorottya vegyespáros a kanadai világbajnokságon, a döntőben extra endben verve az évtizedek óta együtt curlingező svédeket.

A duó csoportjából 7-1-es győzelem-vereség mutatóval lépett tovább a legjobb nyolc közé, egyetlen vereségét a címvédő svájci párostól szenvedte el. A negyeddöntőbe jutással a csapat teljesítette minimális célkitűzését, és felszabadultan játszhatott Ausztria ellen, ahol 7-4-es győzelmük elődöntőt ért - tájékoztatta az [origo]-t a Magyar Curling Szövetség.

Hasonló bravúrt magyar páros utoljára 2009-ben ért el, akkor Nagy György és Szekeres Ildikó az ezüstéremig jutott. Az elődöntőben magabiztos játékkal, 10-5-re verte meg párosunk a cseheket, és következhetett a finálé a svédek ellen.

A döntőben a magyarok roppant rutinos ellenféllel találkoztak. Fredrik Hallström (46) és Elisabeth Norredahl (45) évtizedek óta játszik, ám a döntőben Kiss Zsolt (24) és Palancsa Dorottya (17) taktikus és precíz játékával nem tudták felvenni a versenyt. Válogatottunk a döntőt extra endben 8-7-re nyerte meg, elérve ezzel a magyar curling legnagyobb sikerét.