Vágólapra másolva!
Az angliai Newmarket árverési csarnokban Mikóczy Zoltán megvásárolta Overdose testvérét, aki szintén magyar színekben fog futni. A tulajdonos Overdose árának több mint százszorosát, 80 millió forintnak megfelelő összeget fizetett a versenylóért, két dollármilliárdos sejk elől sikerült elhappolnia.

Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, a magas vételár ellenére is csak szerencsével tudta elvinni az egyelőre név nélküli lovat a leggazdagabb angliai futtatók elől. Két sokszoros dollármilliárdossal, Maktum sejkkel, Dubaj uralkodójával, az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnökével, illetve Abdullah herceggel, a szaúdi királyi ház tagjával volt versenyben érte.

Overdose ára 2000 guinea volt, az egyelőre név nélküli csikóé pedig 215 000 guinea, ami átszámítva 80 millió forint. "Egy olyan árverés volt, ami előtt a lovakat a pályán megfuttatták. A kalapács alá kerülő 182 ló közül ő futotta a leggyorsabb finist, ha nem fut ilyen jól, talán a töredékéért is meg lehetett volna kapni" - mondta Mikóczy.

A tulajdonos elmondta, Abdullah herceg ügynöke szállt ki előbb az árverésből, miután látta, hogy megy a lóra Maktum sejk ügynöke is. "A dubaji uralkodó, Maktum sejk ügynökének felhatalmazása ugyanakkor csak 200 ezer guineáig tartott. Nem gondoltak arra, hogy jön valaki Közép-Európából, és megkeveri a dolgokat. Próbált ugyan a megbízójával kapcsolatba lépni, de nem sikerült elérnie. A ló 200 ezer guineánál az övé volt. Mi emeltünk 205-re. Még ráemelt egyszer a saját szakállára 210-re, de a 215-ös emelésünk után föltette a kezét, jelezte, hogy mivel nem tud kapcsolatba lépni a megbízójával, kiszáll."

"Ha nem remélnénk, hogy ez a ló folytatni tudja Overdose útját - aminek persze még nem értünk a végére - akkor nem lehetett volna ekkora összeget előteremteni" - nyilatkozta Mikóczy.

A csikó anyja ugyanaz az Our Poppet, aki Overdose-é, apja pedig az a Royal Applause, aki 1997-ben Európa legjobb sprintere volt, karrierje során 15 versenyéből 9-et megnyert.