Vágólapra másolva!
A San Francisco tizenhétpontos hátrányt ledolgozva 28-24-re győzött az Atlanta ellen az NFL Nemzeti főcsoportjának (NFC) döntőjében, így bejutott a profi amerikaifutball-liga nagydöntőjébe, azaz a Super Bowlba.

Az Atlanta álomszerűen kezdte a meccset, Julio Jones két elkapott touchdownjával, valamint Matt Bryant 35 yardos mezőnygóljával 17-0-ra vezetett az alapszaksz legjobbja.

A 49ers azonban visszakapaszkodott, LaMichael James és Vernon Davis is eljutott a célterületre, de a félidőben megint tíz ponttal vezetett az Atlanta, mivel az irányító, Matt Ryan passzai nagyon ültek, Tony Gonzalez pedig másfél perccel a szünet előtt megszerezte a hazaiak harmadik touchdownját.

A harmadik negyedet viszont a 49ers kezdte remekül, Frank Gore ötyardos futásával 24-21-re alakult az állás, és meg is volt a lehetőség az egyenlítésre, amikor Ryan eladott passzából mezőnygól-távolságig elment a San Francisco. David Akers azonban 38 yardról az U alaku kapu egyik szárát találta el.

Az addig magabiztos hazai irányító, Ryan újabb hibája után megint a védelem mentette meg az Atlantát, amikor Crabtree-t egy yardra a célterülettől úgy szerelték, hogy közben a labdát is elhagyta. Ami késik, nem múlik: a 49ers Gore újabb touchwdownjával a negyedik negyed elején vette át először a vezetést, és ezt sikerült is megtartania, miután a védelem az utolsó másfél percben bravúrosan feltartóztatta a Falcons támadósorát.

NFC-főcsoportdöntő:
Atlanta Falcons - San Francisco 49ers 24-28 (10-0, 14-14, 0-7, 0-7)