Vágólapra másolva!
A Baltimore Ravens hazai páyán legyőzte az Indianapolis Colts együttesét a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első fordulójában, ezzel bejutott az Amerikai főcsoport (AFC) elődöntőjébe. A Nemzeti főcsoportban (NFC) a Seattle Seahawks hátrányból fordítva verte a Washington Redskinst.

A Baltimore-Indianapolis meccsen utoljára lépett pályára hazai közönség előtt Ray Lewis, minden idők egyik legjobb védője, a Baltimore 37 éves legendája, aki a szezon végén visszavonul. A Lewis vezette védelem egyetlen touchdownt sem engedélyezett az újonc Andrew Luck vezette indianapolisi támadóegységnek, a Ravens így a vártnál simábban győzött.

A másik vasárnap esti meccsen a Washington 14-0-ra vezetett a vendég Seattle ellen, többek között az év egyik legjobb újoncának, Robert Griffin III-nak köszönhetően, aki adott két touchdownpasszt, majd rásérült a térdére, amellyel korábban is voltak problémák. Ezután már nem tudott úgy irányítani, ahogy előtte, a Seahawks pedig fordított. Griffinnek a végén még kifordult a térde, és nem tudta folytatni a játékot, a Seattle pedig behúzta a meccset, bejutva ezzel a Nemzeti főcsoport elődöntőjébe. A Seattle utoljára 1983-ban, azaz 30 éve győzött rájátszás-meccsen idegenben.

Griffin sérülése:

NFL, rájátszás, 1. forduló:
Amerikai főcsoport (AFC):
Baltimore Ravens (4. kiemelt) - Indianapolis Colts (5.) 24-9
szombaton:
Houston Texans (3.) - Cincinnatti Bengals (6.) 19-13
Az elődöntőkben:
Denver Broncos (1.) - Baltimore Ravens (4.) szombat 22.30
New England Patriots (2.) - Houston Texans (3.) vasárnap 22.30

Nemzeti főcsoport (NFC):
Washington Redskins (4. kiemelt) - Seattle Seahawks (5.) 14-24
szombaton:
Green Bay Packers (3.) - Minnesota Vikings (6.) 24-10
Az elődöntőkben:
Atlanta Falcons (1.) - Seattle Seahawks (5.) vasárnap 19.00
San Francisco 49ers (2.) - Green Bay Packers (3.) vasárnap 2.00

A két főcsoport bajnoka február 3-án, New Orleansban találkozik majd a Super Bowlon.