Vágólapra másolva!
Hazai győzelmekkel kezdődött az NFL rájátszása, a Green Bay a Minnesota, a Houston a Cincinnati ellen jutott tovább a főcsoport-elődöntőbe.

A Houston és a Cincinnati az előző idényben is összefutott a rájátszásban, és akkor is a texasiak bizonyultak jobbnak, igaz, akkor simábban ment. Most mindkét csapat támadóegysége szenvedett, a Cincinnati egyetlen touchdownját például a védelem hozta össze, miután Leon Hall elcsípte a Houston irányítójának, Matt Schaubnak a passzát.

A Texans legjobbja a touchdownt elérő és végül 140 yarddal záró Arian Foster volt, aki az első játékos lett a ligában, aki az első három rájátszásmeccsén száz yard fölött futott. A Cincinnati 1991 óta nem tudott meccset nyerni a rájátszásban, ez a leghosszabb negatív sorozat a ligában. A Houston a főcsoport-elődöntőben a New England Patriots vendége lesz.

A Green Bay és a Minnesota az alapszakasz utolsó fordulójában is egymás ellen játszott, és a Vikigek azzal a győzelemmel harcolták ki a playoffot. Most is ők kezdték jobban a meccset, de a korai mezőnygól után többet már nem vezettek. A Minnesota helyzetét nehezítette, hogy elsőszámú irányítója, Chris Ponder könyöksérülés miatt nem játszhatott, az őt helyettesítő Joe Webb pedig visszafogott teljesítményt nyújtott.

A Vikings játéka most is főleg Adrian Petersontól függött, és a Packers ezúttal remekül megoldotta a futó semlegesítését, aki végül 99 yarddal zárt (az alapszakaszban 199 és 210 yardot ért el a Green Bay ellen). A Green Bay irányítója, Aaaron Rodgers nagy formában játszott, összesen 274 yardot passzolt, mellette John Kuhn volt a kulcsfigura, aki két touchdownt ért el. A Green Bay a következő fordulóban a San Franciscóval játszik majd.

NFL, rájátszás, wild card-hétvége:
AFC:
Houston Texans - Cincinnati Bengals 19-13

NFC:
Green Bay Packers - Minnesota Vikings 24-10