Vágólapra másolva!
Az MTK-bokszolót megkéselő fiatalnak inkább börtönbe, mint javító intézetbe kellene vonulnia az előzetes fogva tartásra az ügyészség szerint, mely fellebbezett a Budakörnyéki Járásbíróság döntése ellen.

A Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, a bíróság egyebek mellett J. János fiatal korára, illetve állítólagos betegségére tekintettel határozott úgy, hogy az emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt eljárás alá vont fiatalember az előzetes letartóztatás idejére - egyelőre 30 napra - ne börtönbe, hanem javító intézetbe kerüljön.

A megyei főügyészség nem ért egyet a fenti érveléssel, ezért fellebbezett. "J. János pár hónap múlva betölti a 18. évét, tehát kora nem indokolja, hogy túlságosan félteni kelljen őt a büntetés-végrehajtási intézetben elhelyezettektől" - indokolt Kállai Gábor.

A terhére rótt bűncselekmény súlya is ezt az érvet támasztja alá magyarázta Kállai, aki kiemelte, J. János a főügyészség rendelkezésére álló információk szerint négyszer szúrt.

A gyanúsított esetleges betegségére való hivatkozásra reagálva az ügyészségi szóvivő úgy fogalmazott, a tököli börtönkórházban ugyanúgy megfelelően kezelhetnék J. Jánost, mint egy javító intézetben.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán azt közölte, hogy az őrizetbe vett (most előzetes letartóztatásba helyezett) fiatalkorú adataik szerint kedd hajnalban a sörözőben szóváltás, dulakodás után többször mellkason szúrt egy férfit, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az adatgyűjtés során azóta kiderült, hogy ugyanakkor és ugyanott egy másik férfit is bántalmaztak, ő szintén életveszélyesen megsérült. Támadójának személyazonossága egyelőre nem tisztázott. A nyomozást szakértők bevonásával folytatja a rendőrség.

A szigethalmi sörözőben az MTK 17 éves ökölvívóját, Sávoly Gergőt és a Sziget SC 19 éves birkózóját késelték meg. A kórház tájékoztatása szerint a 19 éves sportoló még mindig az intenzív osztályon fekszik, sérülései súlyosak, életveszélyesek.