Vágólapra másolva!
A Szerb Olimpiai Bizottság huszadszor választotta meg az év legjobbjait, Novak Djokovic és Ivana Spanovic mellett a NOB különdíját kapta Natasa Kovacevic, a Győr kosárlabdázója, akinek egy súlyos közlekedési baleset után amputálni kellett az egyik lábát.

A VajdaságMa délvidéki hírportál beszámolója szerint a férfiak között a teniszező Novak Djokovic, a nőknél pedig a távolugró Ivana Spanovic végzett az első helyen. Előbbi hét ATP-tornát nyert meg az idén, köztük az Australian Opent, míg Spanovic a Moszkvában megrendezett fedett pályás világbajnokságon a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A legjobb női csapatnak járó díjat a kézilabda-válogatott kapta, amely pár nappal korábban a Szerbiában megrendezett világbajnokságon ezüstérmes lett, míg a férfi csapatok között az Európa-bajnokságon bronzérmes röplabdázók végeztek az első helyen.

A legjobb edző a nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Sasa Boskovic lett, míg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság "Pierre de Coubertin, a sport, mint az élet iskolája" nevet viselő díját, Natasa Kovacevic, a Győr kosárlabdázója kapta, aki pár hónapja a csapatával súlyos közlekedési balesetet szenvedett, s ennek következtében amputálni kellett az egyik lábát.