Vágólapra másolva!
Érdi Máriát és Vezér Károlyt választotta 2013 legjobbjainak a vitorlás szövetség. Idén mindketten világbajnokok lettek, de bőven akadt még a legjobb címére esélyes kihívó, főleg a férfi versenyzők között.

A 15 éves Érdi Mária berobbant a magyar és a nemzetközi élmezőnybe. A komoly felkészülést és versenyzést bő egy éve kezdte, de tehetségével és szorgalmával már az idén csodálatos eredményeket ért el.

Júliusban Laser 4.7 hajóosztályban világ- és Európa-bajnoki ötödik helyezést ért el. A következő hónapban a Byte IIC világbajnokságon női világbajnok lett, és egyben első helyen kvalifikálta magát a 2014-ben következő Ifjúsági Olimpiára. Most pedig - már az MVSZ Elnökség Év Vitorlázója szavazás után - december 8-án az Imperiában a Földközi-tengeren rendezett Byte IIC kontinensviadalon női Európa-bajnoki ezüstérmes lett.

Érdi Mária jövőre az ifjúsági olimpián szerepel majd Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

A férfiaknál Vezér Károly az első vitorlázó aki legénységként önállóan kapott magyar Év Vitorlázója díjat.

1996-ban rész vett az Atlantai Oimpián, ugyanabban az évben Soling Európa-bajnoki bronzérmes lett. Háromszoros Soling Európa-bajnok egyszer Gyenese Balázzsal és Mónus Gyulával, két alkalommal Wossala Györggyel és Németh Péterrel.

2013-ban Soling világbajnok lett Balatonalmádiban Litkey Farkassal és Weinhardt Csabával, míg Dragonban Kis-Szölgyémi Ferenccel és Kiss Tamással negyedik lett a világbajnokságon és hetedik a Gold Cup-on.