Vágólapra másolva!
Edzés közben meghalt Doriano Romboni egykori motorversenyző, aki éppen a két éve elhunyt MotoGP-versenyző Marco Simoncelli emlékére vasárnap rendezendő viadalra készült.

Az emlékversenyre rajta kívül több sztárt, köztük Max Biaggit is meghívták, a tragédia azonban átírta a programot. Marco Simoncelli apja, Paolo úgy rendelkezett, hogy a vasárnapi versenyt nem a fia, hanem a 44 éves, háromgyerekes Romboni emlékének szentelik.

Az olasz kiválóság a Róma melletti pályán éppen a vasárnapi versenyre gyakorolt, amikor bukott, majd ütközött egy másik motorossal. Kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni.

Romboni 1990 és 1995 között hat nagydíjat nyert a 125 és a 250 köbcentis kategóriában. 1999-ben a superbike-ban egy Ducatival tért vissza a versenysportba, az előző három évben a Puccetti Racing Kawasaki csapat igazgatója volt.

Simoncelli 2011 októberében a MotoGP Malajziai Nagydíján szenvedett halálos balesetet. A futam első körében elveszítette uralmát motorja felett, elesett, a mögötte száguldó amerikai Colin Edwards és az olasz Valentino Rossi már nem tudta elkerülni az ütközést.