Vágólapra másolva!
Overdose sérülés miatt nem fog tudni starthoz állni az utolsó versenyéként betervezett viadalon, így csupán felvezetéssel fog búcsúzni a közönségtől a Kincsem Parkban.

A tulajdonos Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, a versenyló kisebb sérülést szenvedett egy hete. "Ez a két hete beharangozott futását önmagában még nem gátolta volna meg, hiszen erőnléte és kondíciója is kiváló. Ám a rásérülés veszélye olyan kockázatot jelentett volna, amit nem lehetett vállalni. Nem akartuk, hogy egy ilyen karrier végén pont az utolsó versenyén szerezzen olyan sérülést, ami nem teszi lehetővé, hogy méltósággal vonuljon vissza."

Overdose így szeptember 1-én felvezetéssel búcsúzik a Kincsem Park közönségétől, kétéves féltestvére ugyanezen a napon mutatkozik be. "Overdose a tervek szerint a pályán, a főtribün előtt fog búcsúzni, hogy mindenki a lehető legjobban láthassa" - mondta Mikóczy.

A tulajdonos arról is beszámolt, döntöttek Overdose féltestvérének nevéről, aki az Opium Bullet nevet kapta. "Még két lehetőségben gondolkodtunk, Orkán vagy Overgroom is lehetett volna, sőt, a végül kiválasztott nevet támogatták a legkevesebben azok közül, akiknek kikértem a véleményét. Két okból döntöttem mégis az Opium Bullet mellett. Egyrészt ugyanúgy Lilla lányom javasolta, mint Overdose nevét. Másrészt a Bullet Overdose-ra utal, hiszen Angliában őt Budapest Bullet-nek, azaz budapesti ágyúgolyónak nevezték. Az Opium pedig jól tükrözi, hogy mi lóversenyrajongók és futtatók milyen viszonyban vagyunk ezzel a sporttal."