Vágólapra másolva!
A második menetben technikai KO-vereséget szenvedett a korábbi vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok Riddick Bowe, aki 45 évesen ezúttal thai bokszban debütált.

Az ökölvívó a sportág hazájában, Thaiföldön lépett ringbe múlt pénteken, a nála 15 évvel fiatalabb Levgen Golovinnal szemben. Az orosz sportoló az ökölvívók ellen jól bevált taktikát alkalmazta, vagyis folyamatosan az egyébként rendkívül lassú és túlsúlyos (136 kg) Bowe sípcsontját támadta a rúgásaival.

A veterán amerikai számos alkalommal elveszítette az egyensúlyát Golovin rúgásai következtében, és így többször lelátogatott a padlóra, a második felvonásban pedig - egy hasonló esés után - a mérkőzésvezető beszüntette a találkozót és technikai KO-t hirdetett az orosz fél javára.

A Pattayában megrendezett találkozón Bowe ütést sem nagyon vitt be, viszont 150 ezer dollár (42 millió forint) ütötte a markát A korábbi nehézsúlyú világbajnok a mérkőzés után azt elmondta, hogy jól érezte magát a mérkőzésen és biztos abban, hogy a következő ütközete már egész más képet fog mutatni. Ellenfele, Golovin minderre fejrázással reagált, és a következőt nyilatkozta: "Óriási hiba lenne, ez a sportág nem való neki. Túlságosan lassú és idős ehhez az egészhez."

Profiboksz.hu