Vágólapra másolva!

78 milló forintot nyert a negyedik magyar pókervilágbajnok

Szécsi Norbert nyerte a World Series of Poker Las Vegas-i versenyét, így negyedik magyarként szerezte meg a világbajnoknak járó karkötőt, emellett pedig 345 ezer dollárral (78 millió forinttal) gazdagodott.

A No limit Texas holdem szabályok - ennek az a lényege, hogy bármely játékos bármikor felteheti a rendelkezésére álló összes zsetont - alapján zajló versenyre 1000 dollár (228 000 forint) volt a nevezés, és 2100 játékost kezdte meg a tornát.

Az utolsó napon már csak tizenegyen voltak versenyben, majd két kieső után kialakult a kilencfős döntő mezőnye, amelyben Szécsinek volt a harmadik legkevesebb zsetonja (510 000).

A kilencek közül először Jonathan Bennett esett ki, aki ász-bubival bukott el Chris DeMaci ász-király kombinációja ellen, mivel az asztalra tett öt lap egyiküket sem találta el. A következő két búcsúzó Dana Buck és Ariel Celestino volt, Szécsi zsetonjai pedig jelentősen megcsappantak, de amikor egy kilences párral pókerre javulva megvert egy ászpárt, akkor 1 millióra feltornázta magát.

Bryce Landier, Rory Mathews és Kirby Martin kiesése után már csak Szécsi, DeMaci és Denis Gnidash maradt versenyben, és közülük a magyar pókeresnek volt a legtöbb zsetonja, majdnem egymillióval előzte meg Gnidasht. Szécsi egy királypárral kiejtette DeMaci-t, így jöhetett a döntő, a heads-up, amelyet Szécsi 3 800 000, Gnidash 2 500 000 zsetonnal kezdett.

A heads-up mindössze hét leosztásig tartott, Szécsi ász-tíz két párral győzött Gnidash ászpárja ellen, ezzel Traply Péter, Gelencsér Péter és Kwaysser Valdemár Ákos után ő lett a negyedik magyar, aki WSOP-karkötőt nyert.

Csak összehasonlításképpen: a Szécsi által nyert 345 ezer dollár valamivel több, mint amennyit a wimbledoni teniszbajnokságon kap egy negyeddöntőben búcsúzó teniszező.

Exkluzív tartalmakért lájkold Facebook-oldalunkat!