Vágólapra másolva!
Kollár Lajos, a magyar Kancsendzönga-expedíció vezetője a Nepálból való hazatérése után elmondta, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat nem folytatódik.

Itthon az expedíció

A Ferihegyi reptéren a vezető újra elmondta korábbi véleményét, miszerint a vízhiány vezetett Erőss Zsolt és Kiss Péter tragédiájához. Közölte, nála vannak azok a fotók is, amelyeken egyértelműen felismerhető Kiss Péter holtteste a Kancsendzöngán.

A fiatal hegymászó nem mindennapi módon visszaindult Erőss Zsoltért, "sajnos abban tapasztalatlan volt, hogy 8000 méter felett nem lehet emberségesnek lenni" - jegyezte meg Kollár Lajos.

Elmondása szerint a Magyarok a világ nyolcezresein elnevezésű expedíció a Kancsendzönga tragédiával végződött meghódítása után befejeződik, mert egyelőre nincsenek olyan kaliberű hegymászók, akik képesek lennének a feladatra.

Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek május 20-án sikerült feljutnia a Nepál és India határán található, 8586 méteres Kancsendzönga csúcsára, eltűnésüket két nappal később jelentették be.

Íme az utolsó képek Erőss Zsoltékrólhttp://www.life.hu/legykepben/20130602-eross-zsolt-magyar-hegymaszo-halalat-a-viz-hianya-okozhatta.htmlKésőn próbálták menteni Erőss Zsoltékathttp://www.life.hu/legykepben/20130531-eross-zsolt-edesanyja-szerint-keson-indult-mentoakcio-fiaert-eross-zsoltert.html