Vágólapra másolva!
Elvették Oscar Pistorius ügyét Hilton Botha nyomozótól, aki ellen egy másik eset miatt bírósági eljárás folyik. A barátnőjét megölő sportoló perét Vinesh Moonoo altábornagy vezeti tovább.

Óriási megdöbbenést keltett Dél-Afrikában, hogy a Pistorius-ügy nyomozóját gyilkossági kísérlettel vádolják. Hilton Bothának a gyanú szerint egy két évvel ezelőtti lövöldözéshez volt köze, és a rendőrség most, Oscar Pistorius bírósági tárgyalásával egy időben megerősítette, hogy a nyomozót hét gyilkossági kísérlettel vádolják. A rendőrség közölte, hogy Hilton Bothának két másik rendőrtiszttel együtt májusban kell megjelennie a bíróság előtt. Az ügyéről Oscar Pistorius ügyvédje és a vád sem tudott.

Bothát és két társát azzal vádolják, hogy egy állami autóból tüzet nyitottak egy utasokkal teli minibuszra. Csütörtök délután a fentiek miatt elvették a Pistorius-pert Bothától, az ügyet Vinesh Moonoo altábornagy viszi majd tovább.

Bothát a napok óta zajló tárgyaláson többször is zavarba hozta keresztkérdésekkel Pistorius ügyvédje. A barátnőjét múlt csütörtökön lelövő műlábú futó meghallgatásán továbbra is az a kérdés, hogy szándékosan ölte-e meg Reeva Steenkampot, ezen múlik, hogy szabadlábon védekezhet-e. A BBC szerint furcsa, hogy Botha nyomozó ügyéről nem értesítették sem Pistorius védőit, sem a vádat.

Cikkeinket a Pistorius-ügyről itt olvashatja.