Vágólapra másolva!
A San Francisco 49ersből kilenc, míg a Houston Texans csapatából nyolc játékost választottak be a profi amerikaifutball-liga (NFL) hagyományos All Star-mérkőzésére, az úgynevezett Pro Bowlra.

A január utolsó vasárnapján (január 27.), egy héttel a liga nagydöntőjét, a Super Bowlt megelőzően Honolulun sorra kerülő gálamérkőzés csapatainak összeállításait szerdán hozták nyilvánosságra. A két konferencia, a Nemzeti főcsoport (NFC) és az Amerikai főcsoport (AFC) együttesei a vezetőedzők, játékosok és szurkolók szavazatai alapján alakultak ki.

Az NFC-ben már rájátszásba jutott 49ers kilenc Pro Bowl-játékosából hat a védelmet erősíti, míg az AFC-ben szereplő, s már szintén playoff-résztvevő Texans nyolc futballistája közül hat a támadószekcióban szerepel.

A gálán ott lehet majd a tavalyi évet sérülés miatt kihagyó, idén viszont klubváltása után a Denver Broncoszal remeklő irányító, Peyton Manning, illetve a Minnesota Vikings futója, a tavaly decemberben nagyon súlyos térdsérülést szenvedett Adrian Peterson is. Utóbbi egészen szenzációs szezont tudhat eddig maga mögött, jelenleg 1898 futott yardja van, s a vasárnapi utolsó fordulóban megdöntheti Eric Dickerson 2105 yardos ligarekordját.

Manninget 12. alkalommal választották be a Pro Bowlra, amit eddig még egyetlen irányító sem mondhatott el magáról.

Az All Star-meccsre mindössze két újonc "kapott meghívást": a Washington Redskins irányítója, Robert Griffin III, illetve a Vikings rúgója, Blair Walsh.

A mérkőzés sajátos időpontja miatt ugyanakkor a két csapat biztosan nem a most kihirdetett összeállításában küzd majd meg egymással, ugyanis a Super Bowl-ba kerülő együttesekből senki sem utazik majd el Hawaiira.