Vágólapra másolva!
Meglepte a szörfszövetséget, hogy a vitorlásszövetség Detre Diánát választotta az év vitorlázójának, noha abban a sportágban nem ért el értékelhető eredményt. Nem büszkék az eredményre, inkább a hoppon maradt vitorlázókat sajnálják.

A szörfösök úgy érzik, büszkék lehetnének arra, hogy egy versenyzőjük, aki hétszer volt az Év női szörföse, egy másik sportágban is sikert arat. "Ugyanakkor a sportszerűség jegyében szolidaritást kell vállalni a 2012-es év női vitorlázó magyar bajnokaival, a nemzetközi versenyeken sikeres versenyzőkkel, különösen Karé Rékával, aki a Laser Radial világbajnokságon mindössze néhány ponttal maradt le az olimpiáról" - áll az elnökség közleményében.

A szörfszövetség rossz üzenetnek tartja, hogy a vitorlások olyan versenyzőt választottak az Év női vitorlázójának, aki szörfben azért nem kaphatta meg ezt a címet, mert a szörfösök elnöksége nem tartotta rá méltónak, mivel az olimpia évében nem vett részt a magyar bajnokság egyetlen futamán sem, pedig ezt a szövetséggel kötött megállapodásában vállalta.

A szörfszövetség idén Cholnoky Sárát választotta az Év női szörfösének, mert általánosan sportszerű versenyzése mellett a legjobb magyar női versenyzőként végzett az olimpiai osztály hyeres-i versenyén, valamint a cadizi vébén ő is teljesítette az olimpia kvalifikációs szintet, megnyerte a 2012-es szörfbajnokságot az olimpiai osztályban, az összetett bajnokságban a nők között a legjobbnak bizonyult, a férfiakkal összevont értékelésben pedig bronzérmet nyert.