Vágólapra másolva!
A 70 kg-os Szabó Nikolett bejutott az elődöntőbe szombaton a londoni paralimpia cselgáncstornáján. A 33 éves, kétszeres világ- és Európa-bajnok versenyző a nyolc között két vazaarival verte a fehérorosz Arina Kacsant, és magyar idő szerint 17.40-kor az orosz Tatyjana Szavosztyanovával küzd meg a döntőbe kerülésért. Kézdi Réka döntőt úszhat 200 gyorson, Farkas László a 32 közé jutásért teniszezet.

A 2008-ban Pekingben ugyancsak ötödikként végzett dzsúdós, az Európa-bajnoki bronzérmes Papp Gábor két jukóval kikapott a brazil Wilians Silvától a +100 kg-osok között, ám mivel a dél-amerikai dzsúdós a következő meccsét is megnyerte, "továbbvitte" Pappot a vigaszágra.

Az úszók közül Illés Fanni előfutamában ötödik, összesítésben kilencedikként végzett 400 m gyorson, Csúri Ferenc hetedik, a végelszámolásban 18. lett 100 m mellen, így egyikük sem jutott tovább. Ott lesz viszont a 200 m gyors 19.52-kor kezdődő döntőjében Kézdi Réka, aki a nyolcadik idővel még éppen kvalifikálta magát.

Az asztaliteniszezőknél Csonka András (8-as kategória) 3-0-ra, Berecki Dezső (10) pedig 3-2-re kikapott a negyeddöntőben, így egyformán kiesett, Pálos Péter (11) 19.15-kor elődöntőzik.

Az evezős Lengyel Mónika ötödik lett reményfutamában, ennél fogva vasárnap a B döntőben lesz érdekelt.

A 33 fős magyar küldöttség egyetlen kerekesszékes teniszezője, a 14 egyéni és 20 páros tornagyőzelemnél tartó Farkas László a délután folyamán csap össze a lengyel Kamil Fabisiakkal a 32 közé jutásért.