Vágólapra másolva!
Június 10-én immár hetedik alkalommal rendezik meg a Triatlon Tour-sorozatba tartozó balatonfüredi viadalt, amelyhez idén balatonfelvidéki körversenyt is szerveznek.

A rendezők az újonnan létrehozott minisorozathoz további két viadalt kapcsoltak hozzá. Az első felvonás a jövő hétvégén, Káptalantótiban sorra kerülő duatlon-, a harmadik pedig az augusztus 25-én Ábrahámhegyen rendezendő triatlonverseny lesz. A balatonfüredi futam, amely a Triatlon Tour idei második állomása, a profik számára egyúttal rövidtávú országos bajnokságnak is számít.

A szervezők abban bíznak, hogy a balatonfüredi verseny sok résztvevőt vonz majd és igazi tömegrendezvény lesz, ennek érdekében a szövetség váltó jellegű bajnokságot hirdet magyar cégek számára, azaz a háromfős csapatok első emberei úsznának, a másodikok kerékpároznának, a harmadikok pedig futnának.

Bóka István polgármester arról számolt be, hogy ő önkormányzatok csapatait, illetve Balatonfüred testvérvárosainak képviselőit invitálja meg az eseményre.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy Balatonfüreden várhatóan rajthoz állnak majd a legjobb hazai triatlonosok. Ugyanez nem mondható el a jövő hétvégén az izraeli Eilatban sorra kerülő Európa-bajnokságról - amelyen a felnőtteknél Dudás Eszter, Tóth Tamás és Faldum Gábor képviseli a magyar színeket -, mert az Eb-vel párhuzamosan az olimpiai indulásért harcban lévő versenyzők - Kovács Zsófia, Rendes Csaba és a Vanek-testvérek, Ákos és Margit - a japán Isigakiban sorra kerülő Világkupa-futamon szerepelnek.