Vágólapra másolva!
Emberölés és garázdaság miatt indított büntetőeljárást a szlovák rendőrség azzal a három tornai férfival szemben, akiket a Szádelő közelében hétfőn délelőtt holtan talált Tóth László kick-box bajnok megverésével gyanúsítanak - közölte a Kassa megyei rendőrkapitányság szóvivője, Jana Mesárová szerdán.

A rendőrség szerint a három gyanúsított támadta meg vasárnap éjjel a szádelői diszkóban testvérével együtt szórakozó szlovákiai magyar sportolót. Egyelőre nem tudni, milyen okból támadtak a többszörös kick-box bajnokra és testvérére, azt viszont igen, hogy Tóth Lászlót megverték. "Támadói még a földön is rugdosták áldozatukat, olyan súlyos sérüléseket okozva neki, amelyek nem sokkal később a halálát okozták" - mondta el Jana Mesárová.

A kick-box bajnok ütlegelésének végül a szervezők vetettek véget, a sérült sportolót átvezették a táncterem melletti helységbe. Tóth László később eltűnt a diszkóból, az azonban továbbra sem tisztázott, hogy saját lábán hagyta-e el a szórakozóhelyet. A barátai által csak Dokynak nevezett Tóth Lászlót később keresni kezdték, ám a megvert férfi holttestére csak hétfőn délelőtt leltek rá, mintegy másfél kilométerre a szádelői kultúrháztól.

A legidősebb támadó ellen testi sértés miatt is eljárás indult, ő ugyanis más - egyelőre ismeretlen - társaival együtt az áldozat testvérére is rátámadt. Ő szerencséjére két heten belül gyógyuló sérülésekkel megúszta. A három feltételezett támadót előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség és indítványozta vizsgálati fogságukat is. Amennyiben a három férfit az ellenük felhozott bűncselekményekre vonatkozó jogszabályok alapján ítélik el, hét és tíz év közötti szabadságvesztésre számíthatnak.

Az 1978-ban született Tóth László, versenyzői pályafutását a kassai Steel Trans Kick-Box Klubban kezdte. 1997-ben lett először szlovák bajnok, majd ezt az eredményét még tízszer megismételte, 2005-ben pedig Európa bajnoki aranyérmes lett. Karrierje során két világbajnoki ezüstérmet is szerzett, a másodikat tavaly októberben Szkopjéban. Néhány éve saját klubot alapított, tavalytól pedig a Szlovák Kick-Box Szövetség válogatott vezetőedzőjeként tevékenykedett.