Vágólapra másolva!
A kormány 100 millió forintos azonnali támogatást ad a Vasas SC-nek a sportlétesítmények működtetéséhez, és a 2013-tól évente szintén 100 millió forint támogatást ítélt oda azok fenntartására. Az MTK-nak 15 millió forintot biztosít a kormány.

A 17 szakosztályt működtető Vasas maga tartja fent a három állami tulajdonú sportingatlanját, a pasaréti, a Folyondár utcai és a Fáy utcai létesítményt. Ezeknek a vagyonkezelői jogát 2004 decemberében vette át, előtte az államnak éves szinten 200 millió forintjába került fenntartani az ingatlanokat, így a klub indoklása szerint az elmúlt hét évben 1,4 milliárd forintot takarított meg a kormánynak.

"A Vasas 2004 óta kétmilliárd forint értékű beruházást valósított meg ezen a három ingatlanon, növelve ezzel az állami vagyon értékét" - Markovits László, a Vasas elnöke ezekkel az érvekkel kérte a támogatást személyesen Orbán Viktortól.

"A miniszterelnöknek a teljesítmény a legfontosabb, és miután kiértékelte az elmúlt hét-nyolc év munkáját, amit végeztünk a létesítményeken, úgy döntött, hogy a kormánynak az ügy mellé kell állnia, hiszen tartozásmentesen tartottuk fent ezeket a létesítményeket" - mondta kérdésünkre Markovits.

Forrás: MTI/Soós Lajos
A Folyondár utcai sporttelep

Az állam és a Vasas között köttetendő támogatási szerződés előkészítés alatt van, ennek értelmében a jövőben évente 100 millió forintot kap a klub az állami létesítmények fenntartására, az első összeget várhatóan néhány héten belül átutalják.

Az MTK a sportlétesítményeinek működtetéséhez szintén rendkívüli támogatást kap, 15 millió forintot. A hétfői Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az összeget a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatból történő átcsoportosítással biztosítják, azonnali hatállyal.