Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb bicepszének körmérete 79 centiméter, tulajdonosa pedig Musztafa Iszmail. Az egyiptomi férfi számára igazi kihívás a pólóvásárlás, és bár utálja a spenótot mindenki Popeynek hívja.

Musztafa Iszmail karjának körmérete 79 centiméter, akkora, mit egy felnőtt ember dereka. A 24 éves férfi egyiptomi származású, de öt éve az Egyesült Államokban él. A sport mellett az üzleti életben is megállta a helyét, van két benzinkútja, melyből feleségét és Egyiptomban élő családját támogatja.

Musztafa tíz éve kezdte el megszállottan edzeni a testét, amikor a nagybátyja esküvőjén ez egyik vendég gúnyos megjegyzéseket tett az akkor még túlsúlyos fiúra. Ma, több mint egy évtizeddel később már senki sem merné sértő szavakkal illetni, Musztafa Ismail ugyanis hivatalosan is a legnagyobb bicepszek tulajdonosa, teljesítményével bekerült a 2013-as Guinness Rekordok Könyvébe.


A férfi minden nap kétszer edz, reggelenként 5-kor kel és 8-ig edz, ezután megy a munkába, majd este is visszatér a konditerembe. Azt mondja, napi másfél kiló csirkét és fél kiló egyéb húst vagy halat eszik. A szokásos desszertje négy csészényi mandula és két liternyi fehérjeturmix, illetve naponta minimum három liter vizet iszik. Abszurd kinézete miatt Popeynek hívják, aki utálja a spenótot, de imádja a csirkét.

Musztafát rengeteg támadás érte, hogy hihetetlen izmait műtéti beavatkozásnak köszönheti, ezért a férfi több vizsgálatnak is alávetette magát, hogy bebizonyítsa: természetes úton tett szert a rendkívüli izomzatra. A tiltakozások után a Guinness-bizottság újabb ultrahangos és röntgenvizsgálatok végzett el Musztafán.