Vágólapra másolva!
Valentino Rossi még sosem látta ennyire érdektelennek a MotoGP-t az elmúlt 12 évben, amióta a kategóriában versenyez. Elsősorban az akciókat hiányolja a versenyekről, a "túl tökéletes" motorok miatt kevés az előzés.

"Sok mindenen változtatni kell a jövő érdekében, mert a MotoGP a legrosszabb időket éli, amióta itt vagyok" - mondta a csúcskategória hétszeres világbajnoka a BBC-nek.

"Unalmas, rossz versenyek vannak. Nézem a Moto3-at, nagyon izgalmas, a Moto2 fantasztikus, a MotoGP-n viszont alig lehet ébren maradni. Meg kell változtatni a terméket. A színvonal fantasztikus, a versenyzők és a motorok nagyon gyorsak, de túl tökéletesek."

Az olasz ezen kívül úgy érzi, a MotoGP-be fellépő fiatal versenyzők komolyabbá válnak, a nagyobb nyomás és az anyagi terhek miatt.

"A Moto2-ből Marc Marquez, Andrea Iannone és Scott Redding is nagyon gyors, és érdekes személyiség. Remélem, frissek maradnak, mikor a csúcskategóriába lépnek."

Rossi kivételnek érezte a barátját, Marco Simoncellit, aki egy éve halt meg egy versenybalesetben. "Még mindig nagyon hiányzik, óriási űrt hagyott maga után. Az egyik legnagyobb tehetség volt, aki a szívével versenyzett."