Vágólapra másolva!
Szeptember óta 30 kilót vesztett a korábbi új-zélandi válogatott rögbis, Jonah Lomu, akinek újabb veseátültetésre van szüksége. A második transzplantáció sikerére kevés az esély, és ezzel Lomu is tisztában van.

Lomu 1994-től nyolc éven át volt az All Blacks becenevű válogatott tagja. Először 2004-ben kapott új vesét, ám annak funkciói leálltak tavaly októberben.

"Számomra az a kérdés, tükörbe tudok-e nézni, hogy megkérdezzem: mindent megtettem-e, hogy élvezzem az életet?" - mondta a minden héten 21 órás dialízisen részt vevő egykori klasszis.

"A következő lépésben találnom kell egy donort" - nyilatkozta Lomu egy új-zélandi hetilapnak. "Tudom, szerencsés voltam már az első transzpaltációnál is, de ezúttal komolyabb nehézségeim támadtak. Ez a meccs keményebb lesz, nem könnyen találok majd alkalmas donort. Arra is nagyobb az esély, hogy a testem kilöki az új vesét."

"Szerencsés vagyok - máris többet megéltem egyetlen élet alatt, mint sokan hat-hét életben. Az élet része, hogy valamikor meg kell halni" - tette hozzá Lomu.