Vágólapra másolva!
Bár közvetlen kapcsolatot továbbra sem sikerült létesíteni az Atlanti-óceánon hajózó Rakonczay Gáborral, felesége, Viktória szerint a hét vége felé lesz erre remény. Rakonczay egyedül, egy speciális kenuval vágott neki a távnak, az expedíció honlapja szerint mintegy 1500 kilométerre lehet a Kanári-szigetektől.
Hogyan lehetne megtalálni az óceánjáró magyar kenust?


Február hatodika óta nem sikerült kapcsolatba lépni Rakonczay Gáborral, akinek a műholdas telefonja felmondta a szolgálatot, a felesége szerint a rendkívül párás időjárás miatt.

Hétvégén enyhült a korábban végig esős, szeles idő, de az Atlantix.eu oldal szerint így is másfél napig tart, míg az elektromos berendezések kiszáradnak.

Rakonczay Viktóriának jelenleg egy magyar hajó jelenti a reményt: "Szombaton indult egy magyar hajó, amelyik ugyanazon az útvonalon halad, mint Gábor. Egy olyan hajónak körülbelül egy-másfél hétig tart odaérni, tehát csak napok múlva várhatunk róla híreket. Nem sok, de egy kis esély van arra, hogy találkoznak, és tudnak majd kommunikálni."

A holnap számítása alapján a magyar evezős az angol Nicolas Carvajalhoz van viszonylag közel, valószínűleg mintegy 1500 kilométerre van a Kanári-szigetekről. Korábban a műholdas telefont üzemeltető Iridium cég is próbált kapcsolatba kerülni Rakonczayval, ám eddig ez nem járt sikerrel. Mivel más hajóútvonalaktól is távol van, a napokban nem is várható róla hír.

A pár egy maga által tervezett kenuval korábban már átevezte az Atlanti-óceánt, míg tavaly kettesben indultak földkerülő útra, amelyet azonban tizenháromezer kilométer után fel kellett adniuk.