Vágólapra másolva!
Amennyiben nem jön közbe semmilyen váratlan esemény, Overdose azon a római versenyen futhat legközelebb, amelyet három éve tíz hosszal nyert meg.

Mikóczy Zoltán, a ló társtulajdonosa kedden arról tájékoztatta a Pannoniaoverdose.hu-t, hogy jelenleg úgy gondolja, Overdose november 13-án a Premio Carlo e Francesco Aloisi elnevezésű Group III-as futamon térhet vissza.

"A felkészítése folyamatos, bár azt nem mondanám, hogy teljesen zavartalan. Tekintettel ugyanis a pataszerkezetére, a munka mindig annak függvényében zajlik, hogy éppen mennyire terhelhető. Most már azért kijelenthetem, hogy ha fokozatosan is, de haladunk előre" - mondta Mikóczy.

Overdose augusztusban lábsérülése miatt két hétre leállt, emiatt nem vett részt szeptember 11-én a Párizsban rendezett Group III-as, majd október 2-án a szintén a francia fővárosban lebonyolított Group I-es versenyen.

A ló 13 veretlenül teljesített futam után tavaly csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén, miután felépült súlyos sérüléséből, a savós patairha-gyulladásból. Idén Hoppegartenben nyert, majd a Haydock Parkban hetedik lett, a Royal Ascoton pedig már jó formát mutatva, a győztestől alig elmaradva negyedikként végzett.