Vágólapra másolva!
Kiütéssel nyert junior thaiboksz-világbajnokságot Üzbegisztánban Éltető Daniella, aki így bebizonyította: egy lány is képes lehet leütni az ellenfelét.

Éltető a döntőben a nála két évvel idősebb thaibokszvilágbajnokkal, Anasztaszja Vasziljevával küzdött, de a pár kilóval nehezebb ellenfél sem jelentett akadályt, és a harmadik menet elején padlóra küldte.

"Örülök, hogy kiütéssel sikerült nyernem. Azt ígértem korábban, hogy ha tehetem, bebizonyítom, hogy a lányok is képesek leütni ellenfelüket. Az, hogy az orosz ellenfél már kétszer nyert vébét Bangkokban, és többszörös Európa-bajnok, plusz egy súlykategóriával fentebb mérlegelt, nem bizonytalanított el, sőt még motiváltabbá tett. Kihívás volt egy muay világbajnokkal tétmeccset vívni, meg kellett oldanom, nyerni akartam, és így is léptem a szorítóba. Boldog vagyok, hogy újra sikerült" - mondta Éltető, aki tavaszi Eb-címe mellé most a világbajnoki trófeát is megnyerte.

Kiváltképp fontos ez az eredmény a hazai thaibokszban, hiszen egyedüli magyarként szerzett aranyérmet az IFMA szervezet égisze alatt.

Éltető Daniella persze csak pár nap pihenőt kapott a verseny után, de azt mondta, nem is tudna hetekig pihenni.

"Hiányozna, ha nem mehetnék újra edzeni. Folytatom tehát az alapozást, és gyakorlom a technikát újra és újra. Nem szeretnék soha vereséget szenvedni azért, mert nem készültem fel vagy nem edzettem rendesen. Láttam és tudom, hogy mindenkitől van jobb, de ha becsülettel végzem a munkát, akkor még több meccset nyerhetek, és a felnőttek között is bajnok lehetek. Köszönöm a segítséget Rehák Györgynek és Pokorádi Balázsnak" - fogalmazott.