Vágólapra másolva!
Tucatnyi randalírozót őrizetbe vettek hétfőn hajnalban a nyugat-lengyelországi Zielona Górában, ahol zavargások törtek ki, miután egy rendőrautó halálra gázolta a helyi salakmotoros csapat egyik szurkolóját.

Az incidens éjjel két óra tájban történt, amikor a szimpatizánsok éppen kedvenc klubjuk, a Stelmet Falubaz győzelmét ünnepelték. A Zielona Góra-i csapat a döntőben 52-38-ra legyőzte a címvédő Unia Lesznót, és ezzel története során hatodszor lett aranyérmes.

Az egyik fiatal szurkoló eddig ismeretlen okból egy rendőrautó kerekei alá került, és életét vesztette. Ezután a drukkerek egy része megtámadta és kövekkel, palackokkal kezdte dobálni a rendfenntartókat. Egy rendőrnőt fejsérülésekkel szállítottak kórházba.

Később a feldühödött szimpatizánsok törni-zúzni kezdtek, betörték az üzletek kirakatait, összetörtek egy rendőrautót, továbbá néhány új gépkocsit egy autószalonban, és szétvertek egy benzinkutat is. A rendőrség vízágyúkat és könnygázt vetett be, és tucatnyi agresszív randalírozót őrizetbe vett.

Reggelre helyreállt a rend a városban, de az utcákon rendőrjárőrök cirkálnak. A történteket és a halálesetet az ügyészség és szakértők vizsgálják.