Vágólapra másolva!
Stefano Favaro, Talmácsi Gábor korábbi menedzsere a pénteken kezdődő San Marinó-i Nagydíj helyszínén bejelentette: jövőre ismét lesz magyar istálló a gyorsaságimotoros-világbajnokságon.

Az általa alapított Faster Management LLC közleménye szerint Franco Moro olasz mérnökkel együtt kifejlesztettek egy új Moto3 kategóriájú motort, amely a vb 2012-es szezonjában a 125 kcm-es géposztályt felváltó 250 kcm-es kategóriában indulhat majd. Ez Moto3 néven szerepel majd a versenynaptárban.

A közlemény kiemeli: Favaro projektvezetőként nem elégedett meg a motor kifejlesztésével, hanem Eros Carettával, a Caretta Technology Racing Team névadó szponzorával karöltve létrehozták a vb legújabb csapatát. A Faster Management a hét elején kapott zöld utat a rendező Dorna Sports-tól, azaz engedélye van arra, hogy részt vegyen a jövő évi gyorsaságimotoros-vb-n.

"Ez annyit jelent, hogy újra magyar csapat és magyar szerelők szerepelhetnek majd a vb-n, ami a magyar motorsport számára hatalmas áttörésnek számít" - olvasható a közleményben.

A csapat két kiválasztott motorosa az olasz Alessio Cappellara és Sebestyén Péter lesz. Utóbbi versenyzővel kapcsolatos hír, hogy - a Nemzeti Sport online információja szerint - közös megegyezéssel felbontotta szerződését eddigi csapatával, és kihagyja a hétvégi, San Marinó-i futamot.