Vágólapra másolva!
Június 12-én vasárnap hatodik alkalommal ad otthont Balatonfüred a Triatlon Tour-sorozat egyik fordulójának, amely egyben az Amatőr Kupa állomása, illetve az elit olimpiai távú országos bajnokság is lesz.

A viadalon profi és amatőr triatlonosok is rajthoz állhatnak, az olimpiai táv 1,5 kilométeres úszásból, 39 kilométeres kerékpározásból (6,5 km-es lezárt útvonalon összesen hat kört kell teljesíteni) és tíz kilométeres futásból áll

A verseny 13 órakor rajtol az elit férfiak mezőnyével, majd sorrendben az elit nők (13.05), az amatőr férfiak (14.00), aztán az amatőr nők (14.01) rajtolnak el.

A rendezők 12.30-as kezdéssel váltóversenyt is tartanak, ahol bárki kipróbálhatja a sportágat. A táv 200 méter úszásból, 4 km kerékpározásból és egy kilométer futásból áll.

A Triatlon Tour első, májusi állomásán Tiszaújvárosban a nőknél Fuchs Renáta (Budaörsi TKE) szerezte meg a győzelmet, második lett a junior elit kategóriás Dudás Eszter, az Uniqa Team-Újbuda TC ifjúsági olimpiai bajnoka, míg a bronzot a felnőtt elitbe sorolt, olimpiai szereplésért küzdő csillaga, Tóth Zsófia (TVK-Mali) érdemelte ki.

A férfiaknál szinte rajt-cél győzelmet aratott Pocsai Balázs (DSC-DSI), aki elsősorban világszínvonalú kerékpározásának köszönhette a sikert, a második és harmadik helyen a TVK-Mali TK két versenyzője, Hankó Dávid és Török Dániel végzett.