Vágólapra másolva!
Dobrovitz József a világbajnoki címvédő ausztrál Boyd Exell mögött második lett vasárnap a fedeles négyesfogathajtó Világkupa-sorozat lipcsei döntőjében.

A 2004-ben csapatban világbajnok magyar hajtó a szombati selejtezőben az utolsó, hetedik helyen végzett, mivel hat, egyenként öt másodperces időbüntetéssel járó verőhibát követett el, de másnap már nemcsak gyorsan, hanem pontosan is hajtott. A kvalifikáció csak a vasárnapi rajtsorrendet határozta meg, az eredményeket nem vitték magukkal a versenyzők.

A fináléban az első hajtás után Exell és Dobrovitz mellett a holland Ijsbrand Chardon jutott a hármas összevetésbe. A kiélezett és színvonalas küzdelmet jól jellemzi, hogy Exell és Dobrovitz egyik hajtás alkalmával sem hibázott, illetve Chardon is csak egyszer.

A végeredményt azonban ez utóbbi rontás sem befolyásolta, mert a két futam alapján Dobrovitz több mint öt másodperccel gyorsabb volt holland riválisánál, aki így hibátlan hajtással is harmadik lett volna. Érdekesség, hogy Chardon éppen a tavaly Dobrovitztól vásárolt fogatával versenyzett.

Dobrovitz 4000 eurót kapott a Vk-döntőben elért második helyéért. A fedeles Világkupában a világ tíz legjobb négyesfogathajtója indulhatott, Dobrovitzon kívül a hatszoros világbajnok Lázár Zoltán is tagja volt a mezőnynek, de ő a selejtezőkből nem kvalifikálta magát a lipcsei fináléba.

eredmények:
1. Boyd Exell (ausztrál) 242.12 mp - 0 verőhiba
2. Dobrovitz József 247.52 - 0
3. Ijsbrand Chardon (holland) 254.88 - 1